Gezocht 2 vrijwilligers voor de paddentrek 2023

Wilt u in actie komen voor behoud van de natuur, maar heeft u niet veel tijd? Help ons dan met het afsluiten van de van Lijndenweg in Lisse zodat honderden padden in de periode van half februari – half april veilig van het Keukenhofbosch naar de sloot kunnen trekken.

Aanvang afsluiten van de weg: vanaf de schemering.

Het werk: op de weg draaien van 2 hekken zodat de weg afgesloten is voor autoverkeer. Terugdraaien van de hekken naar de berm: de volgende ochtend rond de klok van 7 uur. Tijdbeslag 15 minuten s’ avonds en 15 minuten ‘s ochtends.

U houdt er een goed gevoel aan over als blijkt dat er ‘s ochtends geen ‘platte’ padden op de weg liggen. En veelal begroeten de vogels u ‘s ochtends met een fantastisch concert en kunt u met een voldaan gevoel de dag beginnen

Wij (vijf leden) van de paddenwerkgroep van de natuurvereniging de Bollenstreek zoeken 2 collega’s die bij voorkeur op woensdagavond/ donderdagochtend en op zondagavond/ maandagmorgen de hekken op de weg draaien.

Heeft u een beetje tijd en wilt u wat voor de natuur doen mail dan naar Arie van der Lans vanderlansarie@gmail.com of bel naar 0623059561

Wilt u eerst zien wat de paddentrek inhoudt geef mij dan een seintje dan gaan we ter plaatse kijken.

Wilt u de paddentrek volgen? Kijk dan op de site van RAVON www.padden.nu