Woensdagavond 29 november 2023: Lezing over Nepal door Piet Veel

Nepal is bij eenieder het meest bekend door de ligging van de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, binnen haar grenzen. Het Himalaya-gebergte vormt dan ook een groot deel van het landschap. De variatie in hoogte zorgt voor een groot aantal verschillende ecologische zones, van groenblijvende loofbossen in de lage dalen, nevelwouden van rododendron hogerop tot de boomloze alpiene zone met laag struikgewas en gletsjerhabitats.
Ten noorden van de Himalaya-keten bevindt zich het droge Tibetaanse plateau, waarvan een deel binnen de Nepalese grenzen ligt. En in het zuiden vindt je grenzend aan India de Terai een langgerekte laaggelegen tropische vlakte met bijbehorende fauna als tijgers en en olifanten.
Piet bezoekt vanaf 1973 regelmatig dit land. Hij heeft een groot aantal tracks door de bergen en op het Tibetaanse plateau gemaakt en diverse nationale parken in de Terai bezocht. Hij vertelt daar graag over in deze lezing en zal daarin ook aandacht besteden aan de diverse bevolkingsgroepen en hun cultuur.
De lezing begint om 20.00 uur, duurt tot ong. 22.00 uur en vindt plaats in (Speeltuin) de Bijenkorf, Emmastraat 49, 2161PR Lisse. Toegang is gratis.
Opgeven kan per e-mail tot uiterlijk 26 november bij jan.bischoff.tulleken@gmail.com

Datum & tijd
wo 29 november 2023 van 20:00 tot 22:00
Vertrekplaats

(Speeltuin) de Bijenkorf, Emmastraat 49, 2161PR Lisse
Bekijk vertrekplaats